måndag 11 oktober 2010

Le week-end

I fredags gick jag efter skolan och satte mig vid Seine och skrev vykort och läste. Det var riktigt varmt och jag blev brun. Tänk att man skulle få en bränna i Paris... Turistbåtarna som åkte förbi innehöll turister som tog kort på en, en något skum upplevelse. När jag inte orkade med solen längre gick jag till Metron och åkte hem. Där tog jag av mig mina varma kläder och gick i shorts och linne till parken och satte mig där och läste ett par timmar. Riktigt mysigt.

I Lördags fyllde Florentina år. Vi gick en guidad visning (samma som jag gått tidigare men med en annan guide). Det var väldigt trevligt men det var nästan för varmt för att vara ute. Florentinas kompis var också med och efter turen storsade vi runt i Paris.

Igår åkte vi till Momartre där det var vin festival. I helgen var sista dagarna man skördar på vingårdar i Frankrike, men allt var otroligt turisktigt och inte värt sina dyra slantar. Vi satte oss på ett cafe och åt innan jag var tvungen att gå för att ta mig till Salpetriere och lyssna på en konsert med klassisk musik i kyrkan. Efter gick jag runt lite på sjukhusets område och på kartan hittade jag ett bibliotek som heter "Charchots bibliotek" men jag hittade det inte i verkligheten. Efter det åkte jag hem och Mme gjorde pankakor som vi (eftersom jag sagt att det är så man äter det i sverige) fick soppa till innan. Dock var det inte "vanliga" pankakor utan snarare plättar men det var gott och jag hade lite av den hjortronsylt vi köpt med oss åt henne på.

Direkt när man kommer in i mitt rum ser det ut såhär


Här är mitt sovrum


En av mina vägg dekorationer :D


En annan :D


Mitt sovrum från andra hållet..


Soluppgång över Seine ser jag så gott som varje dag.


Här åt vi för att fira att Florentina fyllde år.


Vinfestival i Momartre


Sacre Coure


Konsert i Salpetriere


Kyrkan i Salpetriere


En skyllt i parken på Salpeteriere

Idag är det måndag och skolan har börjat. Just nu sitter jag i ett varmt klassrum eftersom det fina vädret fortfarande håller i. Mycket trevligt.

1 kommentar:

  1. Härliga bilder. Kul att jag vet lite var ställena du beskriver ligger. Tack för att jag fick följa med dig till Paris. Kram Maud

    SvaraRadera

Vill ni kommentera men inte logga in? - Klicka "Kommentarer"; Skriv något Längst ner under den rutan ni skriver i står det: "Kommentera som"; Och i rutan står det "Välj profil"; Där väljer ni "Anonymt" - skriv bara i meddelandet vem det är ifrån. Sen klickar ni "Skicka kommentar"; Sen skriver ni in se bokstäver och siffror ni ser. Följ anvisningarna som står så går det fint.