fredag 8 oktober 2010

Solei

Igår (torsdags) var det ältligen riktigt bra väder! Efter skolan bestämde jag mig för att promenera till eiffeltornet och det var riktigt varmt och skönt. Kände mig oerhört dum som tagit på mig skinnjackan på morgonon.
Jag gick dit och stannade på vägen till vid Les Invalids och försökte måla av byggnaden - det gick mindre bra. Likaså med eiffeltornet. Jag tror för övrigt att jag skulle bli en väldigt bra modern konstnär. Få mig bara att försöka måla av något exakt som det ser ut och ni har en oerhört modern målning som inte liknar det sen visa alls. Alls. Synd bara att jag inte tycker om modern konst...
Det var som sagt riktigt mysigt att strosa runt så jag gjorde det i ett par timmar innan jag gick hem. Till middag gjorde Mme crêps som vi hade nutella på. Onyttigt men väldigt gott. (Och i sverige tycker vi att det är onyttit med sylt...).
Under tiden jag var ute och gick ringde jag till Mor. Hon fick läxa eftersom hon klockan 13.30 inte visste vem som fått nobelpriset i Litteratur. Jag blev tvungen att förklara vem jag pratade om när jag beskrev honom som "Så han ställde upp i det peruanska presidentvalet, bor i Madrid men undervisar i NY och tycker att droger ska bli lagligt".

Idag (fredag) är det också väldigt fint väder. Jag tänkte promenera idaga också. Idag har jag bara med mig en tunn kofta så det är riktigt tur att det är varmt. Vet inte riktigt var jag ska gå - tänkte bara strosa runt lite. Kanske åka hem och lämna alla saker och sen gå runt i parken eller så igen. Vi får se.

Vet inte heller vad jag ska hitta på i helgen men Florentina fyller år imorgon så vi ska väll hitta på något för att fira. Kanske ska utnyttja det fina vädret och gå på en guidad promenad också. Som sagt man vet aldrig.

PS som en kommentar till mitt senaste inlägg står det hur man kommenterar..

6 kommentarer:

  1. Nu vet du vad du kan ge din mor i julklapp!!!!!

    SvaraRadera
  2. Tack för kortet. Jätteroligt att höra att du har det bra. Tom, Jan och Susanne går igenom Farmors alla kort och brev just nu. Vi har ätit en fisksoppa. Harriet är också här. Vi har också ätit en äppelpaj. Gott, Gott, Gott!!! Många kramar från oss i Törnskgen.

    SvaraRadera
  3. Eller hur!! Hon kommer bli så glad :P

    Åhh, hoppas ni åt äppelpaj för mig också!!

    SvaraRadera
  4. Googlade på museer i Paris, och hamnade här bla. Mycket trevlig sida. Jag undrar bara över dom personliga guideturerna. Var anmäler man sig och är de barnvänliga, skall åka ner till våren med mina söner som är 13 år gamla.
    Hej så länge/Senaya

    SvaraRadera
  5. Hej, vad kul att du gillar bloggen! Discover walks har ingen föranmälan det är bara dyka upp (om man till exemepl vill gå turen på högra sidan vid 14.30 är det bara hålla till vid Opernas trappa och titta efter någon i rosa kläder).

    Enligt mig passar de alla som vill se Paris och kan lite engelska. Man går inte långt utan stannar ofta och lyssnar ofta. Notre Dame turen är den kortaste och man går mer eller mindre runt Notre Dame och får höra historier om den. Kan vara en bra tur att gå först för att se om man gillar upplägget på turen.

    /Katarina

    SvaraRadera

Vill ni kommentera men inte logga in? - Klicka "Kommentarer"; Skriv något Längst ner under den rutan ni skriver i står det: "Kommentera som"; Och i rutan står det "Välj profil"; Där väljer ni "Anonymt" - skriv bara i meddelandet vem det är ifrån. Sen klickar ni "Skicka kommentar"; Sen skriver ni in se bokstäver och siffror ni ser. Följ anvisningarna som står så går det fint.