söndag 14 november 2010

Vintage i Paris

Hej, nu börjar det bli tomt i huset igen. Anja åkte i morse och imorgon åker Adriano. Tack och lov att jag har Florentina.

Idag var hon och jag och en av hennes klasskompisar och tittade i vintagebutiker i Momartre. Vi var in i två. Den första bara en stund eftersom hon som jobbade där stängde för lunch. För övrigt var hon exakt som jag föreställer mig att alla pariserskor (eller de flesta) är. Hon som som klippt ur ett modemagasin, var väldigt vänlig och pratade engelska med tyng fransk brytning. Hon hade på sig svarta kläder, en röd rosett i håret, som var mörkt mörkbrunt och lite rusigt, och hade klarröda läppar. Som klippt ur ett modemagasin. Affären var mycket liten, fylld med saker och ganska dyr.

Dock gjorde vi som kassörskan och tog lunch, denna intogs på vår favorit restaurang i Momartre - den med den svarta skyllten. Efter det gick vi tillbaka men affären var fylld av folk så vi fortsatte till en annan.

Denna var dock stäng så vi gick till den tredje på listan. Detta blev en fullträff. Det var en stor, välsorterad och ganska villig vintage affär - där hör och häpna de talade engelska. Jag hittade en söt, ljusrosa långklänning för 25 euro och den mest underbara kjol jag någonsin sett. Den var gjort av volanger och dessa volanger hade olika blomstermönster i olika färger. När jag visade den för Florentina kom kommentaren "Oh my god, that is soo you!" och något som är såå mig för bara 10 euro tackar man inte nej till. Jag betalade och var nöjd. De andra hittade tröjor och väskor. En mycket givande dag helt enkelt. Haha.

Imorgon blir det Centre Pompidu. Det betyder att jag sett det mesta i Paris - när jag frivilligt går till museet för modern konst. Men jag gör det ytterst frivilligt och ser till och med fram emot det. Tills den.

3 kommentarer:

  1. Hej. Vi längtar efter att få se dig i kjolen.

    SvaraRadera
  2. Haha, den är klockers men med risk för att låta som trollet under bron: vem är det som undrar?

    SvaraRadera
  3. Hej Katarina!

    Jag har fått i uppdrag av din mor att visa denna bild ( http://www.flickr.com/photos/55158603@N05/5215294381/ ) och informera om att vi sett till så att det är varmt och skönt hemma tills du kommer tillbaka!

    Jag ska luska lite på jobbet och se om jag kan vara ledig den 18:e, det vore trevligt!

    Sköt om dig. Kram kram

    SvaraRadera

Vill ni kommentera men inte logga in? - Klicka "Kommentarer"; Skriv något Längst ner under den rutan ni skriver i står det: "Kommentera som"; Och i rutan står det "Välj profil"; Där väljer ni "Anonymt" - skriv bara i meddelandet vem det är ifrån. Sen klickar ni "Skicka kommentar"; Sen skriver ni in se bokstäver och siffror ni ser. Följ anvisningarna som står så går det fint.